Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebar Yaver, IŞİD ile mücadele çerçevesinde bugüne kadar toplam 999 kayıp verdiklerini ifade etti. Konuyla ilgili basına açıklama yapan Yaver," IŞİD ile mücadelede 999 Peşmerge şehit verdik, 4 bin 596 Peşmerge ise yaralandı." dedi. Peşmergenin tek başına dünyanın başına bela olan bir terör örgütüyle mücadele ettiğini ifade dile getiren Sözcüsü Cebar Yaver, koalisyon güçlerinin bu konudaki yardımlarının ise olmadığına vurguladı.

Çatışmalarda Peşmerge'nin eline geçen IŞİD militanların cesetlerine her hangi bir hakareti kabul edemeyeceklerini belirten Yaver: " Çatışmalarda öldürülen IŞİD militanların cesetlerine hakaret veya saygısızlık kabul etmiyoruz. Konu ile ilgili tüm cephelere yazı gönderdik. Yasalarımıza aykırı hareket eden kişilerden hesap soracağız." " ifadesini kullandı. Yaver:" Sosyal medyada yer alan görüntüler, bir kaç askerin işi. Bunu bütün orduya mal edemeyiz. Konu ile ilgili uluslararası insan hakları örgütlerinden uyarı aldık. Bu şekilde cesetlere yapılan muameleyi kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.
Sosyal medyada bazı Peşmerge askerlerinin öldürülen IŞİD askerlerinin cesetlerine hakaret ettikleri görüntüleri yer almıştı.