Peşmerge Bakanlığı, IŞİD ile verilen mücadelenin birinci yıldönümünün yaklaşması nedeniyle fotoğraf sergisi düzenledi. Sergide, Peşmerge tarafından cephede çekilen fotoğraflar gösterildi.

Serginin açılışı, ön cephelerde savaşan Peşmerge komutanları tarafından yapıldı. Peşmerge Bakanlığı'na bağlı basın ofisi fotoğraf muhabiri Nzar Xeylani, fotoğrafları kendi hayatı pahasına çektiğini söyledi. Xeylani şöyle devam etti: "IŞİD’le savaştığımız bin 500 kilometre sınır alanını tamamını gezdim. Bazen ölüme ramak kala kendimi kurtardığımı hatırlıyorum. Umarım fotoğraflarımla herkese Peşmerge’nin fedakârlığını aktarmışımdır."

Fotoğraflarında bulunan şehit arkadaşları için üzüldüğünü söyleyen Xeylani, fotoğrafların çoğunu gözü yaşlı bir şekilde seyrettiğini ifade etti. Xeylani duygularını şöyle ifade etti: "Sergiyi açarken en çok zorlandığım şeylerden biri şehit arkadaşlarımın acısını yeniden yaşamaktı. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. İnanıyorum ki gerçek şehit onlardır."

Fotoğraf sergisini çok beğendiğini söyleyen Xoşnaw Süleyman ise her fotoğrafta kendi hikâyesini bulduğunu dile getirdi. Süleyman: "Eminim birçok insan Peşmerge’nin hayatını merak ediyordur. Bu sergide Peşmerge’nin sade hayatının açık bir şekilde gösterildiğini düşünüyorum. Barzani’nin komutanlık yaptığı bir orduda yer aldığım için kendimle gurur duyuyorum." ifadeleri kullandı.