ABD'nin Philadelphia Belediye Binası'nda yüzlerce kişiye iftar verildi.

Pennsylvania Peace Island Institute (PII) ile Philadelphia Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar programına çok sayıda insan katıldı.

Tarihi belediye binasının avlusunda verilen iftara katılanlar, bir yandan Türk müziklerini dinlerken diğer yandan Türk mutfağının lezzetli yemeklerini tattı.

İlk defa belediye avlusunda verilen iftar yemeğine katılan Philadelphia Belediyesi Göçmen ve Çokkültürlü İlişkiler Ofisi Direktör Yardımcısı Fernando Trevino, Ramazan ayında, iftar yapan insanlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Peace Island Institute ile ortaklaşa düzenlenen bu iftarda yüzlerce insanı görmenin önemini anlatan Trevino, “Biz belediye olarak bu tarz etkinliklere açık olduğumuzu söylüyorduk. Bugün sizi burda görmekten çok mutlu olduk. Bu organizasyona ön ayak olan Peace Island yetkilikerini de tebrik ediyorum. Ayrıca belediye başkanımız Michael Nutter’in size selamını getirdim” dedi.

İftar programına katılan Lutheran İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Jon Pahl, oruç tutmanın 3 semavi dinde nasıl yorumlandığını anlattı. Her dinde paylaşmanın önemli olduğunu anlatan Prof. Dr Pahl, insanın oruçluyken nimetlerin kıymetini daha iyi bildiğini aktardı.

Daha önce ev iftarlarına katılan Shan Holt isimli Amerikalı bir kadın, ilk defa açık havada iftar yaptığını söyledi. PII’nın yaptığı etkinlikleri öven Holt, “Kamuoyuna açık iftar yaparak, kendi kültürünüzü ve inanışınızı insanlarla paylaşabilirsiniz. Farklı insanların bir araya gelmesinin ne anlama geldiğini anlatabilirsiniz. Burada Müslüman kardeşlerimize kendimizi misafir ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Pennsylvania Peace Island Institute’sü Uluslararası İlişkiler Bölümü Direktörü Hasan Eygören, şehrin merkezinde halka açık iftar organize etmenin çok önemli olduğunu ifade etti.

İlk defa belediye ile organize edilen iftar davetine 300’den fazla insanın katıldığını kaydeden Eygören “Ramazan ayının faziletlerini katılımcılara anlatıyoruz. Amerikalı birisi gelip burda Ramazan’ı anlatıyor. Yaşılar, gençler yoldan geçip gelenler yemek yiyor, Ramazan’ı soruyor. Burda çok sayıda insanla tanışma fırsatımız oluyor. Bir kısmı daha sonra bizi iftara davet ediyor. Bu şekilde bizde insanlara Ramazan’ı anlatma fırsatı buluyoruz” dedi.

Daha sonra sıraya girerek yemeklerin alan misafirler, ezanın okunması ile birlikte iftar yaptı. İlk defa iftar programına katılan Amerikalılar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İftar sırasında canlı Türk müziği katılımcılardan büyük alkış aldı.