Fransa Alpleri'nde 150 kişinin hayatının kaybettiği Germanwings olayıyla ilgili ortaya yeni bir iddia atıldı. Bild gazetesinde yer alan bir habere göre, Lufthansa doktorlarının 2009 yılında verdiği raporda, Andreas Lubitz'in uçmaya hazır olduğu, ancak psikolojik tedavi görmeye devam etmesi gerektiği bildirilmiş.

Tedavi sonucu Lubitz’in yileşip iyileşmediği bilinmiyor. Lufthansa’nın ise olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle açıklama yapmak istemediği ifade edildi.

24 Mart’ta Barcelona–Düsseldorf seferi sırasında meydana gelen olayın ardından bulunan kara kutulardaki bilgiler, Lubitz'in kaptan pilotun kokpite girmesini engellerken, uçağın düşüşünü hızlandırmak için oto pilot ayarlarıyla oynadığını göstermişti. Alman polisi, Lubitz'in evinde yaptığı aramada, yardımcı pilotun uçuş günü raporlu olduğunu tespit etmişti. Kısa bir süre sonra ise pilotun geçmişte intihara meyilli olduğu açıklanmıştı. 27 yaşındaki pilotun psikolojik hastalığının Lufthansa tarafından bilindiği halde sivil havacılık kurumuna bildirilmediği de ortaya çıkmıştı.

Germanwings uçağında ölenler için 17 Nisan’da Köln’de düzenlenecek olan törene Almanya Cumhurbaşkanı Joachişm Gauck ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yanı sıra birçok devlet yetkilisinin katılması bekleniyor.