İngiltere'nin başkenti Londra’da çevreci bir grubun düzenlediği protesto gösterisi Heathrow Havaalanı’nda uçuşları engelledi. Protesto nedeniyle 13 sefer iptal edilirken, birçok uçuşta da gecikme yaşandı.

Plane Stupid (Aptal Uçak) adlı İngiliz çevreci grubuna mensup birkaç aktivist, Londra’daki en büyük havaalanı Heathrow’da kendilerine uçuş pistine zincirledi.

Sosyal medyada kendilerini uçuş pistine zincirlemiş fotoğraflarını paylaşan çevreci grup, iktidara gelen Muhafazar Partisi’nin, Heathrow Havaalanı’na yapmayı planladığı üçüncü piste karşı olduğuna dikkat çekmek amacıyla böyle bir eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.

Olay yerine giden polis, sabaha karşı başlayan protesto gösterisine katılan 9 kişinin tutuklandığını bildirdi. Havaalanı yetkilileri ise geciken ve iptal edilen uçuşlar için yolculardan özür diledi.

BBC’ye konuşan uluslararası güvenlik uzmanı Afzal Ashraf ise eylemcilerin piste girmeyi başarmasının bir güvenlik sorunu olduğunu belirterek, son zamanlarda artan terör eylemlerine dikkat çekti.

Aynı grup geçtiğimiz yıllarda da İngiltere ve İskoçya’daki havaalanlarında ‘iklim değişikliği’ne dikkat çekmek amacıyla, benzer eylemler yapmış, birçok uçuşun iptal olmasına neden olmuştu.