Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten aldığı 5 yıl cezanın 10 ayını tamamlayan Pistorius'un ev hapsine alınması ailesini sevince boğdu.Öte yandan savcıların temyize gitmesi ile gelecek ay Yargıtay'da davası tekrar görülecek Pistorius'un, 15 gün içinde tekrar hapise dönebileceği belirtildi.

Oscar Pistorius'un dün gece yerel saatle 22.00'de hapishaneden çıkarak cezasının geri kalan bölümünü çekmek üzere amcasının evine gelmesi ailesini sevindirdi. Bu sabah Pistorius'un ailesi adına açıklama yapan Anneliese Burgess, "Ailemiz Oscar'ın dönmesine çok mutlu oldu. Hakimin verdiği cezayı evde çekmeye devam edecek" dedi.

Pistorius'un bugün serbest bırakılmasını bekleyen gazeteciler, ampute atlet dün gizlice serbest bırakılınca soluğu sabah Pistorius'un kaldığı evin önünde buldu. Basının ısrarlı sorularına cevap vermekten kaçınan Burgless sadece şu sözleri sarfetti, "Oscar dün gece 'ev hapsi' için serbest bırakıldı. Biz de sizler gibi bugün bırakılmasını bekliyorduk. Islah Hizmetleri'nin programı gereği bir kaç saat erken bırakılmış. Şu noktanın altınız çizmek gerekir ki, Hakimin verdiği süre azaltılmadı, cezasını çekmeye devam ediyor."

Oscar'ın sağlığı hakkındaki soruları yanıtsız bırakan Burgless, Pistorius'un çok sıkı bir gözetim altında tutulmaya devam edileceğini belirtti. Oscar'ın öldürdüğü kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ın ailesi adına açıklama yapan avukat ise, "Pistorius'un erken bırakılması ailesinin acısını ne azaltır ne artırır." dedi.

Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Pistorius'un ev hapsi boyunca sadece amcasının evinin bulunduğu Waterkloof bölgesinde kilise, market gibi yerlere gidebileceği, alkol alamayacağı, silah taşıyamayacağı ve gece dışarı çıkamayacağı ifade edildi.

'Kusurlu cinayetten' 5 yıl alan Pistorius için Yargıtay'da 'cinayet' kararı çıkarsa Pistorius 15 yıl ceza alabilir.