Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen bir gösteride PKK flaması açan Sol Parti Federal Milletvekili Nicole Gohlke'nin cezası kesinleşti. Münih'te görülen davada Gohlke bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Sol Partili milletvekili Gohlke, 18 Ekim 2014 tarihinde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarının protesto edildiği gösteriye konuşmacı olarak katılmıştı. Burada PKK flamasını belirli bir süre havaya kaldırıp örgüt lehinde konuşmalar yapınca polis tarafından gözaltına alınmış, daha sonra Federal Parlamento Dokunulmazlıklar Komisyonu tarafından dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmasına başlanmıştı.

Almanya'da yasaklı PKK'yı övmekten yargı önüne çıkan Gohlke hakkında Münih'te görülen davada 10 bin Euro para cezası verilmiş, Gohlke buna itiraz etmişti. İtirazı görüşen mahkemeden nispeten hafif bir karar çıktı. Mahkeme, Gohlke'yi bin Euro para cezasına çarptırdı.

Kararı Facebook sayfasından duyuran Gohlke, "Mahkeme ne beraat, ne de talep edildiği gibi bir ceza verdi. 10 bin Euro yerine bin Euro bağış yapmama karar verildi. Duruşmalarda beni yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gohlke'ye Parlamento içerisinde PKK flaması kaldırarak destek veren 10 Sol Parti milletvekili hakkında ise Federal Savcılık tarafından yürütülen soruşturma durdurulmuştu. PKK Almanya'da 1993 yılından itibaren yasaklı örgütler kapsamına bulunuyor.