Avrupa Türk İslam Birliği'ne (ATİB) bağlı Stuttgart yakınlarındaki Kornwestheim Camii derneğine yapılan saldırı her kesimin tepkisini çekti. 6 Ağustos'u 7 Ağustos'a bağlayan gece saat 00:45 sularında gerçekleştiği bildirilen saldırıda saldırganlar derneğin camlarını kırdı, duvarlara “PKK” ve “YDG-H” yazdı.

ATİB Genel Başkanı İhsan Öner bir basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. Saldırının sadece kendilerine yapılmış sayılamayacağına dikkat çeken Öner, “07 Ağustos 2015 tarihinde bünyemizde faaliyet gösteren ATİB Kornwestheim Türk Kültür Merkezi'mize yapılan saldırı sadece teşkilatımıza değil, tüm azınlıklara ve güvenliğimizden sorumlu Federal Almanya' ya yapılmış bir saldırıdır. Dernek binamızın hasar gördüğü bu çirkin saldırıda tek tesellimiz her hangi bir can kaybı olmamasıdır.” dedi.

ATİB ve sevenlerini tahriklere kapılmamaya çağıran Öner, “Bu menfur olay karşısında insanlarımızı sükûnetlerini korumaya, tahriklere kapılmamaya ve olayı sağduyulu olarak değerlendirmeye davet ediyoruz. İç huzur ve barışa kasteden bu çirkin saldırının faillerinin bir an önce adalete teslim edilmelerini umuyor, terörün her türlüsünü lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ATİB'İN BİR ÇOK ETNİK KÖKENDEN ÜYELERİ VARDIR

“Teşkilatımız, etnik kökenlerinden dolayı hiçbir kimseyi çalışmalarının ve faaliyetlerinin dışında tutmamış, aksine farklılıkların birer zenginlik olduğunu her fırsatta vurgulamıştır.” diyen Öner, “Bizim bu tutumumuz teşkilatımızın tüm mensupları tarafından bilinmektedir. Bu yüzdendir ki Avrupa'nın birçok önemli şehirlerinde dernekleri olan ATİB' in, farklı etnik kökenlere sahip binlerce üyesi vardır.” hatırlatmasını yaptı.

ATİB'İN HİÇ İR SİYASİ KURULUŞLA BAĞI YOKTUR

ATİB'in siyaset dışı kalmaya özel bir önem verdiğini hatırlatan Başkan Öner, “Hiçbir siyasi kurum ya da kuruluşla bağı olmayan ATİB, kurulduğu günden beri, barışın, adaletin ve insan haklarının üstünlüğüne inanmış her daim “hak neredeyse biz oradayız” düsturuyla yoluna devam etmiş bir sivil kitle kuruluşudur. Teşkilatımız bugüne kadar insanlık dışı muamelenin, rengi, şekli nasıl olursa olsun her türlü terörün daima karşısında olmuştu.r” dedi.

BAZI ALMAN SİYASİLER VE MEDYANIN DESTEĞİ PKK'YI ŞIMARTTI

Bazı Alman siyasiler ve medyanın PKK'ya destek verdiğini hatırlatan Öner, “Son zamanlarda bazı Alman siyasilerinin ve meydanın PKK' ya verdiği desteği, terörü şımarttığını ve buralara taşıma cesaretini getirdiğinin belirtilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Terörün milliyeti, ülkesi olmaz ve dünyanın her tarafında terörün adı bellidir, terör terördür.” ifadelerini kullandı.

DERNEK KARAKOLA ÇOK YAKIN

ATİB Bölge Başkanı Abdulcelil Akyüz ise Alman polisi ve resmi makamlarından sadece üzüntülerini belirtme ve sabır temennisi geldiğini dile getirdi. Akyüz, ihbarın zamanında yapılması ve polis karakolunun dernek binasına çok yakın olmasına rağmen geç müdahale edilmesinin şaşırtıcı olduğuna dikkat çekti.