Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’in PKK/PYD’den temizlenmesinin ardından operasyonun odağı Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK varlığına yöneldi. Çelik Harekatı’nın komutanı emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, o dönemden farklı olarak istihbaratın çok etkin kullanıldığını ve PKK’yı 24 saat gözlediğimizi ifade etti.

SİNCAR HAREKATI ÖNE ALINDI

Afrin’de yenilen PKK’nın, Irak’ta Kandil ve Sincar’daki 17 kampta olan üst düzey yöneticiler ile 2 bin teröristi Şemdinli ve Çukurca’ya sızdırma girişimine dair istihbaratla, TSK harekete geçti, Kandil-Sincar-Suriye hattındaki geçişlere karşı Sincar harekâtı öne alındı.

ÖNCE SINIR SONRA SİNCAR VE KANDİL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Türkiye ve Irak merkezi hükümetinin Kuzey Irak’ta PKK militanlarına karşı operasyon düzenleyeceğini söylemesinin ardından bölgede hareketlilik arttı. Türk savaş uçakları tespit edilen PKK’lıları vururken, Mehmetçik Irak’ın kuzeyindeki dağlarda teröristlerin peşini bırakmıyor.

Şemdinli 34. Hudut ve Dağ Komando Tugayı’na bağlı birlikler sınırın 15 kilometre içerisinde operasyona devam ediyor. Türkiye’nin öncelikli hedefinin Hakurk, Avaşin-Basyan gibi sınır hattımızdaki terör kamplarını tamamen temizleyerek güvenlik hattı oluşturmak olduğunu bildiren askeri kaynaklar, ikinci aşamada ise PKK’nın üs haline getirdiği Sincar bölgesine harekat başlayacağını ifade etti. Askeri kaynaklar sınırdaki birliklerin büyük ölçüde güvenliği sağladığını belirterek sağ kalan teröristlerin de etkisiz hale getirileceğini bildirdi.