Terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırılar Avrupa’nın başkenti Brüksel’de protesto edildi. Sosyal Medya’da örgütlenerek kısa zaman içinde binlerce vatandaş tarafından desteklenen grup, Avrupa Parlamentosu önünde terör örgütü PKK’yı protesto etti.

“Hepimiz mehmediz, PKK’ya yeteriz” sloganıyla başlatılan gösteriye bine yakın kişi katıldı. Başta Türkçe olmak üzere Hollandaca ve Fransızca, “Terörist PKK” sloganları atıldı. Zaman zaman "Türk ve Kürt kardeştir" diye bağıran vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BÖLMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Sosyal Medya’da “hepimiz Mehmet’iz, PKK’ya yeteriz” başlığıyla etkinliği başlatan Ufuk Demir, şehit haberlerinin ardı ardına gelmesinden dolayı çok sarsıldıklarını dile getirdi.

PKK terör örgütünün en büyük amacının Türkiye Cumhuriyetini bölmek olduğunu söyleyen Demir, Türkiye’de çirkin oyunlar oynandığını dile getirdi. Demir, “Türk’ü, Kürde kırdırmak istiyorlar. Biz biriz ve bizi bölemeyecekler: Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetini sonuna kadar savunacağız.” diye konuştu.

Protestoya asker kıyafetleriyle katılan Muammer Albayrak isimli bir vatandaş Türk ve Kürt kardeşliğine vurgu yaptı. Terör örgütünü protesto eden Albayrak, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmaması için biz buradayız. Bu kan bir daha dökülmesin çünkü Türk ve Kürt kardeştir. Buraya 50 tane PKK partizanı geliyor polis onları toplamıyor yani Avrupa destekliyor. Onlar buradaysa biz daha fazla buradayız. Biz bir şehit versek yüz terörist öldürürüz. Hepimiz kardeşiz.” şeklinde konuştu.

SANATÇI ERDOĞAN SÜER: HERKES HADDİNİ BİLECEK

Protestoya katılan sanatçı Erdoğan Süer ise terörü her şekilde protesto ettiklerini söyledi.

Süer, “Biz vatan için buradayız hep birlikte tek yürek. Tepkisiz kalmayacağız. Bizim vatani görevimiz neyse halk olarak mesaj vermek istiyoruz. Türk vatandaşlarımızı teröre tepkisiz kalmaması için bir araya toplandık.” ifadesini kullandı .