Romanya Başbakanı Victor Ponta, gelecek sene yapılacak seçimlerde partisinin hükümet kurması halinde başbakan adayı olmayacağını açıkladı.

Hakkında evrakta sahtecilik, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamaları bulunan ve soruşturması devam eden Başbakan Ponta, dün Antena 3 kanalında gelecek seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Ponta, gelecek sene yapılacak seçimlerde parti olarak çoğunluğu oluşturarak tekrar hükümeti kurmak istediklerini belirtti.

2016 yılında başbakanlığa aday olmayacağını belirten Ponta, "5 yıllık başbakanlık süresince önemli bir görevi icra ettim. Aralık 2016'ya kadar da görevimi sürdüreceğim. Ancak gelecek seçimlerde hükümeti kurarsak başbakan adayı olmayacağım. Partide başka görevlerde bulunacağım." dedi. Sunucunun bundan sonra hiç mi başbakan olmayı düşünmüyorsunuz sorusuna ise Başbakan Ponta, "Asla, asla deme." yanıtını verdi.

Türkiye'de geçirdiği diz ameliyatı ve ülkeye dönüşü sonrası savcıların karşısına çıkan Başbakan Ponta'nın bir grup taşınır ve taşınmaz mallarına geçici olarak el konuldu. Victor Ponta, avukatlık yaptığı 2007-2009 döneminde, geçtiğimiz aylarda tutuklanan eski bakan Dan Şova ile sahte hizmet sözleşmesi imzalayarak haksız kazanç elde etmekle evrakta sahtecilik, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı ile suçlanıyor.