Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’nde (RNBO) Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi mandası altında faaliyet gösterecek barış gücünün müdahalesini tartışmaya açtı. Poroşenko, “Bizim için en iyi format: Avrupa Birliği Polis Misyonu (EUPOL). Rusya için barış kelimesi bir şey ifade etmediğinde, barışa uyulmadığı zaman, barış ve güvenliğimizin tesisinde en etkili garantör olacaktır” dedi.

Poroşenko başkanlığında toplanan RNBO’da ülkenin doğusunda uluslararası denetim için uygun formatlar masaya yatırıldı. Belarus’un başkenti Minsk’te Ukrayna krizinin çözümü için Rusya Devlet Başkanı, Almanya Şansölyesi ve Fransa Cumhurbaşkanı ile bir araya geldiklerine EUPOL konusunu da ele aldıklarını belirten Poroşenko, istişareyle barışın sağlanmasını ümit ettiğini ifade etti.

Gerektiği takdirde devleti savunmak için hazır olunması talimatı veren Poroşenko, cephe hattındaki muharip askerlerin; eğitim, tedavi ve rehabilitasyonu için gerekli şartların oluşturulmasını istedi. Milli güvenlik toplantısı öncesinde Poroşenko, Rusya yanlısı ayrılıkçıların ağır silahlarla saldırdığı Debaltsevo şehrinden Artemovsk’a çekilen Ukrayna askerlerini ziyaret etmişti.