Koza İpek Holding'e kayyum ataması sonrası gerçekleştirilen polis müdahalesi Portekiz basınında da yer buldu. Portekiz devlet televizyonu RTP, "polisin Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen medya grubunu istila ettiğini" yazdı.

RTP, Türkiye'de bulunan, devlet radyosu Antena 1 muhabiri, José Pedro Tavares'in değerlendirmelerini internet sitesinde yayınladı. Tavares, "Basın ve ifade özgürlüğü konusunda tartışmalı kararlar alaya devam eden cumhurbaşkanı liderliğindeki hükümet, her geçen gün daha da otoriterleşiyor. Bu sabah İstanbul'da şiddet sahneleri yaşandı, polis bir medya grubunun merkezine, biber gazı ve TOMA'lar kullanarak zorla girdi. Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen grup, Eylül ayından beri teröre gruplara destek verdiği gerekçesiyle soruşturuluyor. Birkaç gün önce hükümet tarafından kayyum atanmasına karar verildi ve bugün sabah kurumun merkezine zorla girildi." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

RTP yaptığı haberde, Bugün TV'nin, internet üzerinden yaptığı canlı yayını direkt link olarak yayınladı ve bu baskının seçimlere 4 gün kala yapılığının altını çizdi.