İngiltere Prensi Harry’nin Avustralya’ya yaptığı bir aylık ziyareti, Avustralya’ya yaklaşık 115 bin dolara mal oldu. Prens Harry’nin sadece içtiği su ve enerji içeceklerinin bin doları bulduğu belirtildi.

30 yaşındaki İngiliz prens, Avustralya ziyareti sırasında halkın içine pek çıkmadı. Fairfax medyada yer alan haberleri göre, prensin kaldığı mekanlar için 10 bin dolar, benzin için 4 bin dolar ve güvenliği için 13 bin dolar harcandı. En büyük masraf ise prensin olası bir şekilde acilen uzaklaştırılması için bekletilen tıbbi imkanlarla donatılmış uçak için harcanan yaklaşık 76 bin dolar oldu.

On yıllık askerlikten sonra emekli olmaya karar veren Prens Harry, Avustralya ziyareti sırasında son kez Avustralyalı askerlerle ortak eğitim yaptı.

Prens Harry'nin daha önce yaptığı Avustralya’ya iki günlük bir ziyareti, Avustralya hükümetine 150 bin dolara mal olmuştu.

Avustralya, geçen yıl aralarında İngiltere Başbakanı David Cameron ve Japon Lider Shinzo Abe’nin de yer aldığı yabancı devlet adamlarının ülkeye yaptığı ziyaretler sırasında, 1,8 milyon dolar masraf yapmıştı.