35. Protestan Kilise Günü, Baden Württemberg Eyaleti’nin başkenti Stuttgart’ın ev sahipliğinde yarın başlıyor. 7 Haziran’a kadar devam edecek olan etkinliklere günlük 400 bin kişinin katılması bekleniyor. Etkinlikler için Almanya’dan ve dünyanın farklı ülkelerinden kayıtlı katılımcı sayısı ise 100 bin.

Protestan Kilise Günü’nde dini programların yanı sıra çocuklara yönelik programlar, konser, sergi, söyleşi, sempozyum ve panellerin de yer alacağı 2 bin etkinlik planlanıyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Perşembe günü, Başbakan Angela Merkel’in ise Cuma günü katılacağı etkinliklerde, Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann başta olmak üzere birçok eyalet başbakanı ve bakanlar da hazır bulunacak. Protestan Kilise Günü nedeniyle Stuttgart ve çevresinde trafik akışı başta olmak üzere birçok ek düzenleme yapıldı. Stuttgart’ın Schlossplatz, Markplazt ve Rotebühlplatz gibi merkezi meydanlarına toplu taşıma sefer saatlerinde yeni düzenleme ve ek seferler düzenlenecek.

Ayrıca etkinlik süresince şehir merkezinde ücretsiz internet bağlantısı imkanı sağlanıyor. Şehir merkezinde etkinlikler için tahsis edilen alanlarda bazı Müslüman kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının da tanıtım stantları yer alıyor.