Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’nın dünyanın en muazzam spor bayramı olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nin kura çekimi Rusya'nın kuzey kenti St. Petersburg kentindeki Konstantin Sarayı'nda yapıldı. Törene, Putin ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'in de katıldı. Putin, “2018 Dünya Kupası, en muazzam spor bayramı olacak. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sadece bizim sporcu ve taraftarların değil, aynı zamanda tüm dünya sporcu ve taraftarların kendi evlerinde hissetmesi için bize düşen her şeyi yapacağız.” dedi.

Blatter de konuşmasında, dünya kupasının Rusya’da yapılmasının günümüz jeopolitik koşullarında çok önem arz ettiğine işaret etti.

Kura çekiminde Türkiye, 5 takımdan oluşan I Grubu'na düştü. Türkiye’nin rakipleri; Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya oldu.

Kura çekiminde Türkiye'yi, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile Servet Yardımcı temsil etti.