Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Nazi Almanya’sına karşı verdiği mücadelede ağabeyini difteriden kaybettiğini, babasının ayağında şarapnel parçası ile yaşadığını ve annesinin de mucizevi bir şekilde ayakta kalmayı başardığını açıkladı.

9 Mayıs Zafer Bayramı’nın 70’inci yılı vesilesi ile Rus dergisi için bir yazı kaleme alan Putin, Sovyet donanmasının denizaltı filosunda görev yapan babasının savaş sırasında Sivastopol’a çağrıldığını yazdı.

Babasının cephede savaşmak istediğini, ancak kendisini bir filoda görevlendirdiklerini kaydeden Putin, “Babam bir saldırı sırasında ayağı yaralanmış. Ayağını keseceklermiş. Ancak iyi bir doktor ayağını kurtarmış. Şarapnel parçasının kemiklere zarar vermemesi için ayağının içinde bırakmışlar. Hayatının geri kalanını şarapnel parçası ile yaşadı…” bilgisini paylaştı.

Ağabeyi Viktor’un kreşteyken difteriye yakalandığını ve öldüğünü belirten Rus lider, annesinin yalnız kalması üzerine babasına izin verdiklerini ve koltuk değnekleri ile evine döndüğünü ifade etti.

Putin anılarını paylaştığı yazısında şu bilgilere yer verdi: “Annemin yalnız kalması üzerine babama izin vermişler ve babam koltuk değnekleriyle eve gitmiş. Eve vardığında, sağlık görevlilerinin evden cenaze çıkardıklarını görmüş. Biraz ilerlediğinde taşınan kişinin annem olduğunu fark etmiş ve "Daha yaşıyor! Görmüyor musunuz?" demiş. Sağlık görevlileri de "Yolda ölür" yanıtını vermiş. Bunun üzerine babam, koltuk değnekleriyle üzerlerine atılmış ve annemin eve çıkarılmasını sağlamış. Sonuç olarak annem hayatta kalmış. Annem, 1999 yılına kadar yaşadı. Babam ise 1998 yılında hayatını kaybetti."