Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve 500 bine yakın vatandaş, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin 70’inci yılında düzenlenen 'Ölümsüz Alay' yürüyüşüne katıldı. Putin’in, babasının fotoğrafını taşıdığı yürüyüşte vatandaşlar ellerinde yakınlarının fotoğraflarını taşıdı.

Belaruskaya Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Tverskaya-Yamskaya boyunca ilerleyerek Kızıl Meydan yakınında yer alan Manejnaya Meydanı’na ulaştı. Putin, babasının fotoğrafı ile yürüyüşte yer aldı.

Yürüyüş sırasında Rossiya 24 televizyonuna konuşan Putin, savaşta hayatını kaybedenlerin anısına saygı duyduklarını belirtti. 'Ölümsüz Alay' yürüyüşünün Rusların kendilerine ve geleceklerine olan güvenin göstergesi olduğuna değinen Rusya Lideri Putin, “Babamın da diğer milyonlarca askerin de bu meydanda yürümeye hakkı vardı. Ancak bu askerler Kızıl Meydan’da yürüyemedi. Sonunda babamın da diğer yüz binlerce asker gibi, fotoğrafıyla da olsa Kızıl Meydan’da yürüyebilmiş olmasından memnunum. Zira bunu fazlası ile hak etmişti.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre yürüyüşe 500 bin kişi katılırken, Rusya’nın bir çok kentinde yüz binlerce kişi ölen akrabaları için düzenlenen törenlere katıldı.

'Ölümsüz Alay' yürüyüşü Rusya’nın dışında Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, İsrail, İrlanda, Kazakistan, Moğolistan, Güney Kore, Norveç, Estonya ve Ukrayna gibi birçok ülkede düzenlendi.