Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 12-13 Mart günlerinde Kazakistan’a yapacağı ziyareti ertelemesi ve hasta olduğu yönündeki iddialar Rus basınında tartışılmaya devam ediyor.

RBC gazetesi Rusya Devlet Başkanı Putin’in 6 Mart’tan itibaren kamuoyunda görülmediğini iddia etti. Rus liderin son olarak İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile 5 Mart’ta Kremlin’de yaptığı görüşme televizyonlara yansıdı.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov dün yaptığı açıklamada Putin’in sağlık durumunun iyi olduğunu, Kaza ziyaretinin ertelenmesinin liderlerin kararı olduğunu ifade etmişti.

Ekho Moskvı’ya açıklamada bulunan Peskov, “Kendisinin yoğun çalışmaları sürüyor. Bunların hepsi kamuoyu önünde gerçekleşmiyor. Kendisi ekonomik kriz ve diğer konularla ilgili görüşmeler yapıyor. Hükümet, devlet şirketleri ve bankacılık sektörü ile temaslarını sürdürüyor. Doğal olarak bu görüşmeler çok uzun süre alabiliyor.” dedi.

Putin’in sağlığı ile ilgili soruya da yanıt veren Peskov, “Endişe etmeye gerek yok, her şey yolunda…” ifadelerini kullandı.