Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eşine köpek almak istemeyen bir emekli askere canlı yayında seslenerek, “Boris nazik ol, eşine bir köpek hediye et.” diye gülerek ricada bulundu.

Canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtlayan Putin’e bir kadın, emekli asker eşinin kendisine köpek almasına izin vermediği şikayetinde bulundu.

Kadın, “25 Nisan’da 40 yaşımda olacağım ve bir köpeğimin olmasını çok arzu ediyorum. Kız arkadaşlarım bana köpek hediye etmeye hazır. Fakat emekli albay eşim buna karşı. Lütfen ona bir başkomutan olarak, 'Boris haksızsın, eşine köpek almaya izin ver' diyebilir misiniz?” ricasında bulundu.

Bunun üzerine Putin, “Kadınlar askerlerin, yakışıklı ve güçlü olanlarını sever. Ama ona hiç bir talimat veremem. Boris de bana aynen şunu söyler; 'kendi işine bak' ve haksız da olmaz...Ama bence ortak bir eylem planı yapabiliriz. Örneğin eşine deki, ‘Eğer sen istemiyorsan, bana köpek lazım değil’. Belki o zaman hayalinize kavuşabilirsiniz. Eşiniz bu durumda sadece köpek değil, fil bile alır.” önerisinde bulundu.

Daha sonra Putin, “Boris nazik ol, eşine köpek hediye et. Köpek aileyi güçlendiriyor.” esprisi yaptı.