Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyaca ünlü boksör Roy Jones’un (46) Rus pasaportu talebine olumlu yanıt verdi. Putin sporcunun pasaport talebine, “Eğer hayatınızın önemli kısmını Rusya’da yapacağınız faaliyete bağlamak istiyorsanız, bu durumda Rusya vatandaşlığı ile ilgili isteğinize olumlu yanıt veririz.” şeklinde cevap verdi.


Kırım’ın Sivastopol kentinde ABD’li boksör Jones’le görüşen Putin, sporcunun başarılarını övdü. Görüşmede Jones, Putin’den Rusya vatandaşlığı talebinde bulundu.

ABD’li boksör, “Rusya pasapotuna kavuşsaydım bu hayatımı çok kolaylaştırırdı. Ben aslında bunun için buraya geldim. Rusya pasaportum olsaydı çok kolay gidiş-geliş yapardım. Çünkü Rusya’da insanlar sporu çok seviyor ve ben de bu yüzden burayı seviyorum.” ifadesini kullandı.

Bu sözlerin ardından mutluluğunu saklamayan Jones, “Spor Rusya ve ABD arasında köprülerin kurulmasına yardımcı olur.” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı, 2013 yılında imzaladığı kararnameyle dünyaca ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu’ya da Rus pasaportu vermişti.