Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yolsuzluk ve rüşvetin Rusya ekonomisi için sorun olduğunu söyledi. Putin’e göre rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele edilmemesi dürüst iş dünyasının teşvik edilmesi açısından büyük engel oluşturuyor.

Ukrayna krizi nedeni ile ekonomik sorunlar yaşayan Rusya’da rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele için çalışmalar yoğunlaştırılıyor.

Rusya İçişleri Bakanlığı toplantısında konuşan Putin, “Polis teşkilatı yolsuzluk ve rüşvetle mücadele için yeterli güce sahip. Herkesin kendi alanını temizlemesi gerekiyor. Ekonomi dürüst rekabet yasalarına göre çalışmalı. Yolsuzluk, suç ya da yarı suç şemaları ile vergilerden kaçınmak iş dünyasının dengesini bozuyor. Dürüst iş adamlarının gelişmesinin teşvik edilmesini engelliyor.” eleştirisi getirdi.

Putin, İçişlerini Bakanlığı görevlilerini ekonomiyi suçlardan korurken, kendi güçlerini kötüye kullanarak yasaları ihlal etmemeleri konusunda da uyardı. Rus lider bu yöndeki adımların sert bir şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Güvenlik görevlilerinin yolsuzluk ve rüşvet baskısının ekonomi üzerinden ciddi sorun oluşturduğu uyarısı yapan Putin, “Bunu görmezden gelemeyiz. Geçen yıl mahkemeler 11 bin yolsuzluk davasına baktı. Bunların büyük çoğunluğu 500 – 1000 ruble arasındaki rüşvetler. Mahkemelerde çok büyük ölçekte rüşvet ve yolsuzluk olayları mahkemelerde yok. Sanki olmamış gibi. Mahkemelerde büyük ölçekli ve organize suçların görülmesine rastlanmıyor.” ifadelerini kullandı.