Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyet gizli istihbarat servisi KGB’nin “eski ajanları” diye bir tanımlamaya karşı çıktığını belirtti. Putin, KGB ajanının her zaman ajan olduğunu ima etti.

Amerikan basınına konuşan Putin, KGB’den aldığı deneyim ve bilgilerden yararlandığını söyledi. Muhabirin sorusu üzerine Rusya Devlet Başkanı, “Yaptığımız ve ortaya koyduğumuz tüm bu bilgiler ve tecrübeler her zaman bizimle kalıyor. Bu bilgi ve deneyimleri gelecekte de yararlanmak üzere taşıyoruz. Evet bu bakımdan haklısınız: KGB eski görevlisi diye bir şey olmaz, o hep aynıdır. Gerçi şu an görevim farklı, ama hayatın hiç bir aşaması iz bırakmadan geçmez.” dedi.

Putin, Amerika’nın Cumhuriyetçi aday adayı Marco Rubio’nun kendisini “gangster” olarak çağırmasını da eleştirerek tepki gösterdi. Putin, “KGB’de görev yaparken nasıl gangster olabilirim? Bu kesinlikle yalan, gerçeklerle bağdaşmıyor.” şeklinde konuştu.

Şubat 2014’te canlı yayında konuşan Putin, KGB okulunda vatanseverlik terbiyesi aldığını söylemişti. Putin, “Benim ilk çalışma yerim Sovyet KGB, dış istihbarat idi. Orada bizi belirli bir şekilde terbiye ettiler. Bu terbiyenin özü şu idi: Kendi halkına ve vatanına mutlak şekilde sadık olmak.” şeklinde değerlendirmede bulunmuştu.