Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizinde yaşanan son gelişmeler nedeni ile güvenlik konseyini acil topladı. Görüşmede Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin Moskova ziyareti ele alındı.

Güvenlik Konseyi toplantısı ile ilgili açıklamada bulunan Kremlin basın sözcüsü Dmitri Peskov, “Putin güvenlik konseyini acil topladı. Doğu Ukrayna’da yaşanan gelişmeler ele alındı. Almanya Şansölyesi Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’nin Kiev ziyareti değerlendirildi.” dedi.

Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Kremlin idari başkanı Sergey İvanov, Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, Dış İstihbarat Servisi Servisi Başkanı Mihail Fradkov ve Güvenlik Konseyi üyesi Boris Grizlov toplantıya katıldı.

Akşam saatlerinde açıklamada bulunan Hollande, Merkel’le Kiev ve Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştirme konusunda anlaştıklarını ifade etmişti. Putin, Hollande ve Merkel’in doğu Ukrayna’da yaşanan krizle ilgili çözüm önerilerini müzakere etmesi bekleniyor. Diplomatik kaynaklar Moldova’nın dondurulmuş sorunlu bölgesi Transdinyester modelinin, doğu Ukrayna için de önerilebileceğine dikkat çekiyor.