Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran ile Batılı devletler arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasını alkışladıklarını söyledi.
BM Güvenlik Konseyi desteği çerçevesinde uzun yıllar bu konuda çalıştıklarına işaret eden Putin, zor geçen görüşmeler sonucunda anlaşmanın sağlanmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. İran ile Batılı devletler arasında anlaşmanın sağlanmasını desteklediklerini belirten Putin, “Eminim ki bugün dünya rahat bir nefes aldı. Askeri güç senaryoları oluşturma girişimlerine rağmen, taraflar istikrar ve işbirliğinden yana sağlam bir karar aldı.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı anlaşmanın hayata geçirilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyacaklarına işaret ederek, “Bölgesel ve uluslararası güvenliğin artması, Ortadoğu'da kitle imha silahlarından arındırılmış bölge tesisi ve terör tehdidine karşı bölgede geniş bir koalisyon oluşturulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” şeklinde konuştu.

Putin, başta Altılı ülkeleri olmak üzere tüm ilgili devletlerin sağlanan anlaşmaya uygun şekilde hareket etmesini umduklarını da sözlerine ekledi.