Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında yapılan telefon görüşmesinde terör örgütü IŞİD ve İran nükleer programıyla ilgili konular ele alındı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesi İsrail tarafının isteği üzerine yapıldı. Görüşmede, Ortadoğu’da son gelişmeler ele alındı. Açıklamaya göre, Rusya lideri Putin terör örgütü IŞİD’ten kaynaklanan tehditlere yönelik tüm ilgili tarafların güçlerinin birleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Görüşmede İsrail Başbakanı, İran nükleer programı ile ilgili endişelerini dile getirdi. Bunun üzerine Putin, 14 Temmuz’da söz konusu nükleer programla ilgili Viyana’da sağlanan anlaşmanın ve belgenin BM Güvenlik Konseyi’nin kararıyla onaylanmasına işaret etti. Putin, bu 2 olayın “İran nükleer programının kesinlikle barışçıl amaçlı olduğunu öngören güven garantisi” olduğuna dikkat çekti.

Putin, planın başarılı şekilde gerçekleştirilmesinin, nükleer yayılmazlık rejiminin güçlendireceğine ve Ortadoğu bölgesinin güvenliğine ve huzuruna olumlu katkı sağlayacağına emin olduklarını vurguladı.