Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım ve Sivastopol’un Rusya’ya resmen bağlanmasının (18 Mart 2014) yıl dönümünde Vasiliy Kilisesi’nin önünde düzenlenen 'Biz beraberiz' konserine katıldı.

Yaklaşık yüz 10 bin kişinin katıldığı konserde Rus milli marşı birlikte okundu. Sahneye çıkan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin , muhalefet parti liderleri, Kırım yöneticileri ve askerler birlikte marşa eşlik etti. Putin vatandaşlara hitaben, “Ülke sizinle gurur duysun” ifadelerini kullandı.

Moskova polis merkezi sözcüsü yaptığı açıklamada, “Konsere 110 bin kişi katıldı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Kamu düzeni ve güvenliği tamamı ile sağlandı.” dedi. Moskova’nın dışında Rusya’nın bir çok kentinde miting ve konserler düzenlendi.

Kırım’ın Rusya için önemine değinen Putin, Ukrayna’ya yardım eli uzatmaya hazır olduklarını kaydetti. Kırım’ın sadece stratejik bir toprak parçası olmadığını anlatan Putin, “Orada yardımlarımıza ihtiyacı olan milyonlarca Rus vardı. Söz konusu olan toprak parçası değil. Bizim bol toprağımız var. Kırım’da tarihimiz, maneviyatımız ve devletimizin kökenleri var. Bunlar bizi halk ve ulus yapan değerler." diye konuştu.

Ukrayna ile de ilişkileri normalleştirmeye hazır olduklarını vurgulayan Putin, aşırı milliyetçiliğin tehlikeli ve zararlı olduğunu, Ukrayna halkının gelecekte ülkeyi bu hale getirenleri tarafsız bir şekilde değerlendirme şansına sahip olacaklarını ifade etti.