Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müslüman ülke liderleriyle 23 Eylül’de Moskova Merkez Camii’nin açılışını yapacağı bildirildi. Rusya Müftüler Konseyi’ne göre Türkiye heyeti davete olumlu yanıt verdi.

İzvestia gazetesine konuşan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Birinci Yardımcısı Ruşen Abbasov, Kurban Bayramı öncesi 23 Eylül’de Putin’in katılacağı Moskova Merkez Camii’nin açılışında Müslüman ülke ve dini liderlerin ve inançlı insanların önünde konuşma yapacağını belirtti.

Abbasov, “Müftüler Konseyi Başkanı Sayın Müftü Ravil Gaynutdin Kremlin Sarayı’nda madalya alırken Devlet Başkanı ile bizzat bu konuyu görüştü. Açılışla ilgili konuştular. Devlet Başkanı da yeşil ışık yakarak etkinliğin onun protokolüne eklenmesi hususunda mutabakat sağladı. 23 Eylül etkinliğin yapılacağı kesin tarih... Devlet Başkanı’nın ve dini liderlerin konuşma yapması bekleniyor.” diye bilgi verdi.

Abbasov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil çok sayıda Müslüman ülke liderlerini davet ettiklerini belirterek, “Türkiye heyeti geleceklerini onayladı.” dedi.

Abbasov, açılışın sadece Rusya için değil, aynı zamanda dünya Müslümanları için önemli olacağını vurguladı.

ERDOĞAN’IN KATILMASI BEKLENİYOR

Daha önce Rusya Müftüler Konseyi basın bürosu, Müftü Gaynutdin ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ın Erdoğan’ın Moskova ziyareti ile ilgili ayrıntıları ele aldığını yazmıştı.

Moskova’nın Merkezi’nde 1905’de inşa edilen cami yıkılarak yerine 10 bin kişilik yeni bir cami inşa ediliyor. Türkiye camiye tezhip, mermer, ahşap ve diğer işlerde destek sağlıyor.