Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aşırılıkçı grupların “renkli teknolojiler” kullanarak Rusya’da sivil çatışma peşinde oldukları uyarısında bulundu. İçişleri Bakanlığı toplantısında konuşan Putin, muhalif lider Boris Nemtsov’un öldürülmesi gibi olayların tekrarlanmaması için önlem alınmasını istedi ve polis teşkilatında yolsuzlukların devam ettiğine dikkat çekti.

Aşırılıkçı grupların faaliyetlerin giderek daha sofistike hale geldiğini kaydeden Putin, “Renkli teknoloji olarak tanımlayabileceğiniz girişimlerle sosyal ağlarda bir kısım nefret ve düşmanlıklar körüklenerek yasal olmayan sokak eylemleri ile karşı karşıyayız…” dedi.

Burada amacın sivil çatışmaları provoke etmek olduğunu kaydeden Rus lider, ülkenin anayasal temelleri ve bağımsızlığının hedef alındığını vurguladı.

Nemtsov cinayetinin aydınlatılması konusunda dikkatli çalışma yapılmasını talep eden Putin, “Rusya’nın bu tür trajedi ve rezaletlerden kurtulması gerekiyor. Burada Nemtsov’un Moskova’nın merkezinde küstahça öldürülmesi olayından bahsediyorum.” hatırlatmasında bulundu. Putin daha önce yaptığı değerlendirmede, suikastı sipariş ve provokasyon olarak nitelemişti.

Rusya Devlet Başkanı 2014’de binden fazla polisin rüşvet ve yolsuzluk nedeni ile davalarının görüldüğünü ve bunların önemli bir kısmının da görevden uzaklaştırıldığını belirtti.