Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1915 olaylarının 100’üncü yıl törenleri için bulunduğu Erivan’da, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la ikili bir görüşme yaptı. Putin görüşmede, Ermenistan’ın Rusya’nın yakın müttefiki olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

Rusya ve Ermenistan’ın sadece siyaset konuşmadığını ifade eden Putin, "Biz küresel boyutta birbirimizi destekliyoruz. Dışişleri bakanlarımız çok yakın çalışıyor. Entegrasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Ben Ermenistan’ın Avrasya Ekonomik Birliği’ne girmesinden çok memnunum. Geçen yıl yaşanan sıkıntılara rağmen, ekonomik ilişkilerimiz de pozitif bir trend içinde." dedi.

Rusya’nın Ermenistan’da yatırımlarının hızla arttığını, bu ülkedeki yabancı yatırımın yüzde 40’tan fazlasının Rus şirketler tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Putin, anma törenlerine daveti nedeni ile Sarkisyan’a teşekkür etti.

Ermenistan ve Rusya'nın her zaman çok yakın müttefik olduğunu dile getiren Putin, "Gelecekte de yakın müttefik olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da törene katıldığı ve bir konuşma yaptığı için Putin’e teşekkür etti.