Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dış ekonomik yaptırımlar ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar nedeni ile Rusya ekonomisinde yıl sonuna kadar bir kısım zorlukların yaşanabileceğini, ancak ekonomide bir çöküş olmayacağını söyledi.

St. Petersburg’da Rusya Halk Cephesi’nin düzenlediği medya forumunda konuşan Putin, "Biz ekonomik krizin zirve noktasını aştık. Ancak bu ekonomik göstergelerin roket gibi yükseleceği anlamına gelmiyor. Geçen yılın sonunda yaşananları, bu yılın başından yaşananları yıl sonuna kadar yaşayacağız. Elbette bu bireylere etkileyecek. Fakat çöküş yaşamayacağız." dedi.

Rusya ekonomisinin daha güçlü bir şekilde büyüyeceğinden herkesin emin olmasını isteyen Putin, Rusya ekonomisinin 2000’den bu yana önemli oranda güçlendiğini ifade etti. Putin, ülkenin gayri safi milli hasılasının 15 kat, aylık ücret ve emeklilik maaşlarının da 20 kat arttığı bilgisini verdi.

Rusya ekonomisinin yeni koşullara adapte olacağından ve mevcut istikrarın bozulmayacağından emin olduğunu savunan Putin, ülkedeki farklı sektörlerde, savunma sanayi dahil özel yatırımların gelişmesi için şeffaf ve güvenilir bir iklimin oluşmasının önemine değindi. Rus lider, her şeye rağmen yabancı yatırımların ülkeye çekilmesi gerektiğine vurgu yaptı.