Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tedavi olmak için hastane bulmak yerine sporla uğraştığını söyledi.

Rusya Halk Cephesi’nin “Kaliteli ve Ulaşabilir Sağlık İçin!” adlı forumunda konuşan Putin, üst düzey memurların tedavi için yurtdışına gitmemesi tavsiyesinde bulundu.

Putin, “Tabi ki bu manevi tercih. Yasaklamak veya mecbur etmek doğru olmaz. Ama ulusal sağlık veya eğitim hizmetlerinden yararlanması için insana bu teşvik yapılabilir.” dedi.

Kendisinden örnek veren Rusya lideri, şunları söyledi: "Hastalandığım zaman Merkez Klinik Hastanesi’ne giderim. Gerçi şunu da söyleyeyim. Orada çalışan doktorlar sunulan hizmetlerden memnun değil. Onlara göre personel hazırlığı ve mali işler düzeyi ve teknoloji, günümüzün taleplerini karşılamıyor. Ama ben tedaviden ziyade sporla uğraşmaya çalışırım."

Putin, yabancı ilaç ve sağlık ürünlerinden vazgeçmediklerini de sözlerine ekledi. Rus lider, 2018’e kadar ilaçların yüzde 90’ının yerli olmasına çalıştıklarını da belirtti.

Putin ve Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’in 30 Ağustos’ta, Rusya’nın Soçi şehrinde birlikte spor yapması Rus ve dünya basınında geniş yer almıştı. Bir kısım egzersizleri tamamladıktan sonra iki lider kahvaltı eşliğinde güncel sorunları görüşmüştü.