Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg kentinde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’le bir araya geldi.

Konstantin Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede liderler, Rusya-Kırgızistan ticaret, yatırım, kültür ve insani ilişkilerini ele aldı. Görüşmede Kırgızistan’ın Avrasya Ekonomik Birliği’ne üyeliği ile ilgili süreç de değerlendirildi.

Son 10 gündür kamuoyuna görünmeyen Rusya Devlet Başkanı’nın hasta olduğu, Müslüman olduğu, bir çocuğunun dünyaya geldiği, öldüğü yönünde spekülasyonlar yapıldı. Batı basınında yer alan dedikodularda Rusya’da bir darbe gerçekleştiği, Kremlin idari amiri Sergey İvanov’un yönetimi ele geçirdiği bile iddia edildi.

Görüşme öncesi kısa değerlendirmede bulunan Putin, “Dedikodu olmadan sıkıcı olurdu..” esprisi yaptı.

PUTİN DİREKSİYONUN BAŞINA GEÇTİ

Putin’in sağlığının iyi olduğunu ifade eden Atambayev, “Sayın Vladimir Vladimiroviç sizin müsaadenizle ben de basına bir şeyler söylemek istiyorum. Az önce Vladimir Vladimiroviç beni bu arazide arabayla gezdirdi. Aracı kendisi kullanıyordu. Bunu az dedikodu olması için söylüyorum. Kendimle ilgili de çeşitli dedikodular duyuyorum. Tabii ki bunlar doğru değil. Rusya Devlet Başkanı sadece yürümüyor, o araba da kullanıyor. Direksiyona geçerek misafirlerini gezdiriyor.” dedi.