Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’la Vatikan’da görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Ukrayna krizi başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve uluslararası sorunlar ele alındı.

Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, basına yaptığı değerlendirmede, Papa’nın Putin’e Ukrayna krizi konusunda barışın sağlanması için içten ve büyük bir çaba ile uğraşmak gerektiğini ve tüm tarafların Minsk Anlaşması’na uyması çağrısında bulunduğunu söyledi. Putin ve Papa, Suriye ve Irak’ta yaşanan sorunlar, özellikle Hıristiyan halk başta olmak üzere bölgede toplumun tüm unsurlarına acil barışın götürülmesi konusunda mutabık kaldı. Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, görüşmenin bir saat sürdüğünü, Ukrayna krizi başta olmak üzere uluslar arası sorunların ele alındığını kaydetti.

Putin ve Papa, Kasım 2013’de Vatikan’da ilk kez bir araya gelmişti. Rusya’nın Vatikan Büyükelçiliği Kültür Danışmanı Giovanna Parravicini, Interfax’a yaptığı değerlendirmede, Papa’nın düşman imajı oluşturmak yerine, diyaloga açık olunması gerektiği konusunda önemli bir mesaj verdiğini söyledi.