Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la yaptığı telefon görüşmesinde Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ni ele aldı.

Kremlin basın bürosundan yapılan açıklamada, Putin ve Çıpras arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı kaydedildi. Görüşmede Türkiye ve Yunanistan’dan geçmesi planlanan Türk Akımı projesinin altyapısının inşaatı ele alındı. Kremlin açıklamasına göre, görüşmede Yunan başbakanının Nisan ayında Moskova’ya yaptığı ile ziyareti sırasında söz konusu proje ile ilgili varılan anlaşmaların gerçekleştirilmesi hususunda atılacak fiili adımlar görüşüldü. Taraflar arasında 18-20 Haziran’da yapılacak St.Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda bir araya gelmek konusunda mutabakat da sağlandı.

Putin, Yunanistan Başbakanı Çipras’la 8 Nisan’da Moskova’da düzenlediği ortak basın toplantısında, Türk Akım’ının Yunanistan’ı enerji dağıtım merkezi haline getireceğini söylemişti. Rusya ve Yunanistan arasında işbirliğini geliştirmeye odaklandıklarına değinen Putin, Güney Akım’ın iptalinin ardından Türk Akımı’nın Atina açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgulamıştı. Putin, “Türk Akım’ı ile Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Balkanlar, muhtemelen İtalya ve Orta Avrupa’ya sevk edilebilir. Bu yeni hat Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacına arz sağlayacak. Bu da Yunanistan’a ana enerji dağıtım merkezi olma fırsatı verecek. Böylece Yunanistan ekonomisine yatırım cazip olacak ve daha fazla istihdam imkanı sağlayabilir.” diye değerlendirmede bulunmuştu.