Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Kremlin’de bir araya geldi. Görüşme öncesi kısa açıklama yapan Putin, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rusya ve Türkiye arasında en yüksek seviyede, parlamento ve hükümet seviyesinde düzenli diyalogun sürdüğünü belirten Putin, “Bir kısım objektif gerekçelerle ikili ticaret hacminde zorluklar var. Rusya, Türkiye’nin ikinci ticari partneri olarak kalmaya devam ediyor. Bizim ticari ve ekonomik ilişkilerimiz çeşitleniyor. İki tarafta da yatırımlar artıyor, yaklaşık 10 milyar dolar…” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak seçimleri hatırlatan Putin, “Biz sizin önümüzdeki dönemde parlamento seçimleri olduğunu biliyoruz. Sizin partinize başarı diliyoruz.” temennisinde bulundu.

Rus lider 7 Haziran seçimlerinden sonra da Erdoğan’ı arayarak AKP’nin başarısı nedeni ile kutlamıştı.

100 MİLYAR DOLAR TEMENNİSİ

Moskova Merkez Camii’nin inşasına katkıları nedeni ile Putin’e teşekkür eden Erdoğan da, “Fevkalade güzel bir eser ortaya çıkmış. Bu vesile ile ikili ilişkileri görüşeceğiz.” dedi.

2015’in ilk 6 ayında ticaret hacmi 11 milyar dolarda kaldığını belirten Erdoğan, “2020 için 100 milyar dolar gibi büyük bir hedefimiz var. Temenni ederim bunu başaracağız.” şeklinde konuştu.

Putin ve Erdoğan görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenlenmedi.

Görüşmede Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel sorunlar, Türk Akımı ve diğer ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin ele alındığı belirtiliyor.