Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın herhangi bir saldırı planı olmadığını, vatandaşların huzur ve barış içinde yaşaması için güçlü orduya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Brüksel’de gerçekleşen NATO Savunma Bakanları toplantısında, Ukrayna krizi ile bağlantılı olarak Rusya ile yaşanan krizin uzun süreli olabileceği gerekçesi ile revizyon yapılması değerlendirilmişti.

NATO’nun adımlarına karşılık veren Putin, Rusya’nın sorunlarını siyasi yöntemlerle çözmek istediğini, kimseyi tehdit etmek gibi bir hedeflerinin olmadığını belirtti.

Askeri Akademi’nin mezuniyet töreninde konuşan Rus lider, “Rusya’nın saldırgan planları yok. Olamaz da. Küresel olarak kimseyi tehdit etmiyoruz. Uluslar arası hukuka ve diğer ülkelerin çıkarlarına saygı gösteriyoruz.” dedi.

Rusya’nın işbirliği ve ortaklığı geliştirmek isteyen tüm ülkelere açık olduğunu belirten Putin, orduyu güçlendirmeye devam edeceklerini, bunun Rusya’nın egemenliği ve güvenliğinin teminatı olduğunu vurguladı.

Rusya’nın sınırına çok yakın bölgeler dahil, bir çok tehditle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Rus lider, güçlü ordu talebinin anlayışla karşılanması gerektiğini kaydetti.

Nükleer, uzay savunma birlikleri dahil ordunun tüm birimlerinde savaşa hazırlık durumunun belirgin oranda artırıldığına dikkat çeken Putin, ileri teknoloji silahlar, savaş robotları ve insansız hava araçları gibi yeni ürünlerle ordunun donatılmaya devam ettiğini söyledi.