Rusya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törende Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin'in de aralarında olduğu çok sayıda politikacı, sanatçı, sporcu, işadamı ve bilim adamına Devlet Nişanı ve madalya verdi.

Madalyaya layık görülen isimler arasında sinema duayeni Vladimir Zeldin, Kurçatov Enstitüsü Başkanı Yevgeni Velihov, Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski de var.

Rusya Başkanı Putin, törende yaptığı konuşmada günümüz tehditlerine yönelik süreçte ekonomi, bilim, kültür, eğitim ve toplumsal çalışmaların önemli rol oynadığını ifade etti. Putin, “Bu çalışmalar ülkelerin kalkınma potansiyelini belirler, rekabet etme kapasitesini ve başarısını kuvvetlendirir.” dedi.

Bu çalışmalarda Rus diplomasisinin önemli rol oynadığına işaret eden Rusya lideri, Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rus diplomatlarının profesyonel şekilde ülke çıkarlarını koruduğunu kaydetti.

Putin, Müftüler Konseyi Başkanı Gaynuddin’in dinler ve etnikler arası barış ve uyumun artırılmasında önemli katkı sağladığını da belirtti.