Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önerdiği IŞİD terör örgütü ile mücadele planının Ortadoğu ve Avrupalı ülkelerden destek gördüğünü, Suriye krizinin çözümü için Cenevre-3 hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, terör örgütü IŞİD’le mücadelede Bağdat ve Şam hükümetleri ile Kürt temsilcilerin merkezde olacağı, bölge ülkelerinin de destek vereceği geniş katılımlı bir koalisyon önerisinde bulunmuştu.

Bogdanov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’le görüşmesinde bu konu üzerinde mutabakata vardığını belirtti.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik operasyonlarını başarısız olmakla eleştiren Bogdanov, IŞİD’le mücadelenin başarılı olabilmesi için dünya çapında güçlerin birleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Suriye krizinin çözümü için diplomatik arayışları sürdürdüklerini ifade eden Bogdanov, Cenevre-3 için hazırlıkların başladığını, müzakere sürecinin siyasi irade ve desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Moskova ve Kahire’de muhalefetle yapılan görüşmeleri hatırlatan Bogdanov, tüm diyalog süreçlerinin muhalefetin bir platform çerçevesinde bir araya gelebilmesi için kullanılması gerektiğini söyledi.