PYD lideri Salih Müslim, İsviçre’nin Zürih şehrinde 1 Mayıs için toplanan kalabalığa hitap etti. 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında Zürih şehrinde düzenlenen programa davet edilen Müslim, Orta Doğu’da karanlık güçlerin savaş açarak kan akıttığını öne sürdü. Salih Müslim, “20’nci yüzyılda Kürtler yok sayıldı ve 21’inci yüzyılda da aynı şeyler deneniyor. Biz Kürtlerin kendimizi savunmaktan başka bir çaresi yok. İnsani değerlerimizi ve özgürlüğümüzü müdafaa etmek zorundayız. Bu mücadelede hakları yenilen bütün toplumların yanında olacağız.” dedi

Orta Doğu’da yeni bir sayfa açacağını iddia eden PYD lideri, “Bizim Kürt devletimizde sadece Kürtler değil; Araplar, Süryaniler, Ermeniler, Hristiyanlar ve Müslümanlar da eşit haklarla barış içinde yaşayacaklar.” diye konuştu.

Zürih’teki sendikaların organize ettiği geleneksel 1 Mayıs yürüyüşüne her sene yurt dışından bir konuşmacı davet ediliyor. Bu senenin misafir konuşmacısı Salih Müslim idi. Müslim, İsviçreli sendikacılardan sonra sahneye çıkarak konuşmasını yaptı. Organizatör sendikalar, yaklaşık 10 bin kişinin yürüyüşe katıldığı yönde açıklamada bulundu. Yoğun yağan yağmurun etkisiyle katılımcıların büyük kısmı programın sonunu beklemedi. Kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.