Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Rusya'ya bağlı Başkırdıstan'ın başkenti Ufa'da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Liderler, ikili görüşmesinde ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği değerlendirdi ve son yıllarda ticaret hacmindeki yüzde 2,5 oranındaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rahman ile Putin'in görüşmesinde güvenlik ve savunma konuları ön plana çıktı. Taraflar, çeşitli tehditlere karşı ortak mücadele etme, Tacikistan ile Afganistan sınırının korunması, yasadışı uyuşturucu ile mücadele alanlarında atılacak adımları değerlendirdi. Görüşmede, taraflar Tacikistan Silahlı Kuvvetleri'ne ve Sınır Muhafız Komutanlığı'na yapılacak askeri yardımın zamanında ve tam yapılacağı yönünde görüşlerini belirtti.

Rahman, Rusya'nın en önemli ekonomik ortağı olduğunu kaydederek, Tacikistan ekonomisine yapılan yüzde 50 oranında doğrudan yabancı yatırımın Rusya tarafından yapıldığını ifade etti. Tacik lider, bunun gelecekte de aynı ivmede devam edeceğine inancının tam olduğunu belirtti.