Real Madrid Başkanı Florentino Perez, İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Santiago Bernabeu Stadı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Perez, 2016’ya kadar sözleşmesi olan Ancelotti’nin gönderilme sebebini “Yeni bir başlangıç yapmak” olarak açıkladı.

Florentino Perez, “Ancelotti’nin görevine son verme kararı aldık. Yönetim kurulu için çok zor bir karar oldu ama biz buraya kolay kararlar almaya değil en isabetli kararı almaya geldik. Ancelotti, iki yılda benim, yönetim kurulunun ve taraftarın sevgisini kazandı ve tarihimizin bir parçası oldu. Çünkü o Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Talep çok yüksek ve yeni kupalar kazanmak için yeni bir başlangıç yapma zamanı olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Cristiano Ronaldo gibi futbolcuların Ancelotti'ye verdikleri desteği yorumlayan Perez, "Oyuncular ona olan sevgilerini gösterdiler, ki bu bende ve taraftarlarda olduğu gibi. Bu beni rahatsız etmedi, aksine bu futbolcuların yaptıkları bana göre doğruydu. Bu bir sevgi jestidir" ifadelerini kullandı.

Carlo Ancelotti’ye teşekkür eden Real Madrid Başkanı, yeni teknik direktörün önümüzdeki hafta açıklanacağını bildirdi.

Geçtiğimiz yıl takımın başına getirilen İtalyan teknik direktör Ancelotti, Real Madrid’e Şampiyonlar Ligi, Kral Kupası ve Avrupa Süper Kupası’nı kazandırmıştı.

Carlo Ancelotti'nin takımı, La Liga'da şampiyonluğu Barcelona'ya kaptırırken, Kral Kupası'nda saf dışı kalmış ve Şampiyonlar Ligi'nde de Juventus'a elenmişti.