Yunan gazeteleri, bugün yayınladıkları anketlerde Yunan halkının Euro'da kalmayı, hükümetin ise anlaşmaya imza koymasını istedğini yazdı.

Yunan parlamentosunun referanduma yeşil ışık yakmasının ardından 5 Temmuz'da halkın nasıl bir tercihte bulunacağı merak ediliyor. Yunan gazeteleri, parlamentoda referanduma yeşil ışık yakılmadan önce vatandaşa tercihini sordu.

ANKETE GÖRE HALK, 'EVET' DİYECEK

Bugünkü sayısında merkez sol çizgide yayın yapan To Vima gazetesinin Kapa Research şirketine yaptırdığı anketten Başbakan Çipras'ın arzu ettiğinin tam tersi bir sonuç çıktı. Halkın yüzde 47,2'si kreditörler ile anlaşmaya 'Evet' derken, yüzde 33'ü ise 'Hayır' dedi. Vatandaşların yüzde 18,4'ü ise 'kararsız' olduğu cevabını verdi. Vatandaşların yüzde 55,3'ü 25 Ocak'ta yapılan seçimlerden bu yana işlerin kötü gittiğini düşünüyor.

YÜZDE 57 ACI REÇETEYE EVET DİYOR

Proto Thema gazetesinin ALCO şirketine yaptırdığı ankete göre de vatanadaşların yüzde 57'si hükümete "kemer sıkma önlemleri bile olsa imzalayın" mesajı verdi. Gazete, vatandaşların Çipras'a Euro'ya 'Evet', Drahmi'ye ise 'Hayır' cevabını verdiği yorumunda bulundu.