Hollanda Genç İş Adamları Federasyonu'nun (HOGİAF) alt birimlerinden biri olan Rotterdam Genç İşadamları Derneği (ROGİAD), sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler ve basın mensuplarından oluşan çok sayıda katılımcıyı iftarda bir araya getirdi.

Rotterdam'da bulunan Sultan Palace Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğinde söz alan ROGİAD Başkanı Mehmet Akif Akyıl, Rotterdam ve çevresindeki yerlerde iş ve ticaret hacminin daha da artması için çaba gösterdiklerini söyledi.

YOĞUN KATILIMLI FARKLI BİR İFTAR

Mehmet Akif Akyıl, "İftar yemekleri ROGİAD'da geleneksel hale geldi. Yaklaşık 7 yıldır, yani kuruluşundan hemen sonra Ramazan aylarında Rotterdam ve civarındaki müteşebbisler ile bir araya gelmek bizim için bir adet gibi oldu. Birçok farklı sektörden iş yapan girişimcilerimiz ile güzel bir iftar akşamı yaşadık. ROGİAD'ın 110 üyesi var. Bu üyelerimize yönelik çok farklı program ve seminerler düzenliyoruz. ROGİAD olarak her geçen gün derneğimize üye olanların sayısı artıyor. Bu tür yemek ve iftar akşamı birlikteliklerinde de gelen misafirler, iş yapan insanlar bu birlikteliği bu sıcak havayı gördüklerinde onlarda da bir üye olma isteği ve hevesi oluyor. Dolayısıyla her geçen gün üye sayımızı arttırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İşadamı Fatih Yıldırım, derneğin çalışmalarının iş dünyasının önünü açan çalışmalar olduğundan dolayı üye olduğunu söyledi. Yıldırım, "İş güvenliği üzerine iş elbiseleri üreten bir firmamız var. ROGİAD'a üye olmaktan çok memnunum. Özellikle derneğin çalışmalarını başarılı bulduğum için yeni girişimcilerin üye olmalarını tavsiye ederim." dedi.

ROGİAD üyesi iş kadını Neslihan Bozkurt ise bir iş arkadaşının vasıtası ile derneğe üye olduğunu söyledi. Bozkurt, "ROGİAD işadamları çatısı altında olmak çok güzel. Bu tür birlikteliklerde yeni işadamları ve girişimciler ile tanıştık. Bu açıdan işadamları derneğinin çalışmalarını son derece başarılı buluyorum." ifadelerini kullandı.

HOGİAF eski başkanı ve işadamı Mehmet Kabakyer de Ramazan ayında birlik ve beraberliğin en güzelini ROGİAD'ın iftarında gördüğünü söyledi. Kabakyer, "Bu tür programlarda işadamlarımızın, yoğun gündemler ve farklı çalışmalarda olmalarına rağmen yoğun bir şekilde olmaları derneğin başarılı bir çalışma yaptığının bir göstergesidir. İşadamlarının iftar vesilesi ile network kurmaları ve iş görüşmeleri yapmalarını da önemsiyorum. Bu açıdan ROGİAD yönetimini bu anlamlı birlikteliği sağladığı için tebrik ediyorum." dedi.

İftar programı karşılıklı işadamlarının diyaloglarının ardından basına birlik ve beraberlik pozu vermeleri ile sona erdi.