Rohingyalı Müslümanlardan yüzlercesi, Ramazan ayına sığınmacı olarak geldikleri Endonezya'nın Açe bölgesinde girdi.

Kimi iş bulma vaadiyle kimisi ise Myanmar'da gördükleri eziyet nedeniyle gemilere binen binlerce Arakanlı (Rohingyalı) Müslümanlar, aylarca hiçbir ülke tarafından kabul edilmemiş yakıtları bitince de denizde mahsur kalmışlardı. İçinde Arakanlı (Rohingyalı) Müslümanların da bulunduğu göçmenlerden yüzlercesini ise geçen ay Endonezya ülkesine kabul etmişti. Rohingyalı Müslümanlar, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ı, kendilerine sahip çıkan Endonezya'da karşıladı. Endonezya yardım kuruluşları ve yerli Açe halkından gelen iftariyelikler ile oruçlarını açan Rohingyalı Müslümanlar, akşam namazını cemaatle kıldı ve yaşadıkları zorlukların bitmesi için dua etti. Arakanlı Müslümanlar daha sonra ise kendilerine verilen yemekleri yiyerek karınlarını doyurdu.

Sığınmacılar arasında bulunan Abdullah, iftarın kendileri için çok güzel bir nimet olduğunu ifade etti. İftarlarını su, hurma ve muz ile açtıklarını belirten Abdullah, mutlu olduğunu dile getirdi. Abdullah Endonezya'da kalırken, geride kalan ailesini özlediğini söylüyor.

Rohingyalı ve Bangledeşlilerden oluşan sığınmacılar, Endonezya'da kendileri için yapılan küçük yerleşim yerinde kalıyor. Rohingyalı Müslümanların, her ne kadar bir evde on kişi kalmak zorunda kalsalar da özellikle Ramazan ayında hayatlarından memnun olduğu belirtiliyor.

Derme çatma gemilerde günlerce denizde bekleyen Rohingyalı Müslümanlara geçen ay Endonezya sahip çıkıp onları geçici olarak Açe'ye yerleştirmişti. Açe bölgesine bağlı Langsa kentindeki Endonezyalı Müslümanlar, göçmenlere elbise, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım paketlerini ulaştırmıştı.