Fransa'nın en işlek otobanlarından A1,Romanların kaldığı kamp sakinleri tarafından trafiğe kapatıldı. Geçen hafta kampta meydana gelen olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Yola barikat kurup ateş yakan yaklaşık 60 eylemci, hayatını kaybedenlerden birinin hapisteki oğluna, babasının cenazesine katılması için izin verilmesini talep etti.

Eylemcilerin talebine olumlu yanıt ise öğle saatlerinde geldi. Hırsızlık nedeniyle Amiens Cezaevinde kalan 26 yaşındaki suçlunun babasının cenazesine katılması için izin verileceği aktarıldı. Amiens Temyiz Mahkemesi, mahkumun polis eskortu eşliğinde sabah 8:00 ile 18:0 saatleri arasında babasının cenazesine katılabileceğine hükmetti. Bu karar sonrası Romanların, tatil dönüşü İngiltere ve Belçika’ya gidenlerin de sıklıkla kullandığı Paris-Lille yolunda kurdukları barikatı kaldırdıkları kaydedildi.

Jandarmadan yapılan açıklamada, cuma gecesi başlayan eylem nedeniyle kapatılan yolda oluşan hasar nedeniyle otobanın yeniden trafiğe açılmasının akşam saatlerini bulabileceği kaydedildi.

Başkent Paris’in kuzeyinde karavanlarıyla seyahat eden Romanların kaldığı kampta meydana gelen olayda alkollü olduğu belirtilen bir kişi etrafa ateş açmış biri 6 aylık bebek olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmiş 3 kişi de yaralanmıştı.