Romanya Başbakanı Viktor Ponta bugün hakkında devam eden dava ile ilgili Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) savcılarına yeniden ifade verdi. Ponta, kendisi hakkındaki soruşturmanın büyük davadan ayrılması talebinde bulundu.

Başbakan Ponta, hakkında açılan soruşturma ile ilgili bugün DNA savcılarına ifade verdi. Geçtiğimiz ay hakkındaki soruşturmada, ‘şüpheli’ durumundan ‘sanık’ durumuna geçten Başbakan Ponta aynı dosya ile ilgili DNA savcıları tarafından tekrar ifadeye çağrıldı.

Mecliste yapılan vergi kanunu oylamasından hemen sonra DNA'ya giden Başbakan Ponta savcılara 2 saat ifade verdi. İfade çıkışı açıklamalarda bulunan Başbakan Viktor Ponta savcıdan kendisi hakkındaki soruşturmanın büyük davadan ayrılmasını talep ettiğini açıkladı. Ponta, "Normal bir vatandaş gibi savcının isteği üzerine ifadeye geldim. Savcının sorduğu tüm sorulara cevap vererek bildiğim tüm gerçekleri anlattım. Ayrıca savcıdan kendi soruşturmamın büyük davadan ayrılarak işlem görmesini talep ettim. Çünkü bu davada bir başbakanın adının geçmesi sebebiyle kararın bir an önce verilmesi gerektiğini düşünüyorum. O nedenle davanın büyük dosyadan ayrılıp ayrı olarak daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasının herkesin yararına olacağını düşündük ve bu yönde bir talepte bulunduk." dedi.

İşadamı ve eski bakan Dan Şova iki elektrik santral ihalesinde usulsüz olarak belli şirketlere vermekle suçlanıyor. Aynı dava adı geçen Başbakan Ponta 2007-2009 yıllarında avukatı olduğu işadamı Dan Şova'nın şirketlerinden sahte hizmet sözleşmesi imzalayarak haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Victor Ponta’ya, evrakta sahtecilik, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamaları yapılıyor.