Romanya'da ara para aklamak ve vergi kaçakçılığıyla suçlanan Başbakan Victor Ponta'nın yargılanmasına bugün başlandı. İlk duruşmaya gelmeyen Ponta mahkemenin vereceği karara uyacağını belirtti.

Romanya'nın görev başındayken yolsuzluktan yargılanan ilk başbakanı olan Victor Ponta, suçsuz olduğunu savunuyor. İstifa çağrılarını reddeden Ponta, ilk duruşmaya katılmadı

Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, Ponta'yı "dosyada sahtecilik yapmak, vergi kaçırmak, görevi kötüye kullanmak ve kara para aklamakla" suçlamış ve hakkındaki iddiaları yargıya iletmişti. 43 yaşındaki Ponta'nın 2007-2008 yılları arasında avukat olarak çalıştığı dönemde kara para aklama faaliyetlerine katıldığı iddia ediliyor.

PARTİ GENEL BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, bu koşullar altında başbakanlık görevini taşıyamayacağını belirterek Ponta'nın istifasını istemiş, Ponta ise başbakanlık görevinin kendisine parlamento tarafından verildiğini ve sadece parlamentonun onu görevinden alabileceğini belirterek istifa talebini geri çevirmişti.

Ponta'nın görev süresi 2016 yılının sonunda dolacak. Victor Ponta iddialar nedeniyle geçen temmuz ayında Sosyal Demokrat Parti'nin (PSD) genel başkanlığından istifa etmişti.