Romanya Başbakanı Victor Ponta Türkiye'de geçirdiği ameliyat sonrası Romanya'ya üç haftayı aşan aradan sonra döndü. Dönüşü akabinde bir dizi toplantıya katılan Başbakan Ponta, Cumhurbaşkanı makamına göreve başlama dilekçesi yazdı.

Geçtiğimiz ay dizinden geçirdiği ameliyat sonrası Türkiye'de istirahat eden Başbakan Viktor Ponta Romanya'ya geri döndü. Başbakan Ponta ilk günden programına yoğun başladı. Haftalık hükümet toplantısına katılan Ponta daha sonra Başbakanlık görevini teslim almak için Cumhurbaşkanı Klaus İohannis'e dilekçe gönderdi. Başbakan Ponta yasanın verdiği yetkiye göre 9 Haziran itibari ile Başbakanlık görevine dönebileceğini Cumhurbaşkanlığı makamına iletti. Cumhurbaşkanının dilekçeye bugün cevap vermesi bekleniyor.

MEDİPOL HASTANESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Ponta Türkiye'de geçirdiği ameliyat sonrası kendisi ile ilgilenen doktor hemşire ve tüm çalışanlarla toplu çektirdiği resmi Facebook hesabından teşekkür mesajı ile birlikte yayınladı. Mesajda "Bu zor birkaç haftamda profesyonel anlamda, aynı zamanda ilgi ve sempati ile beni yalnız bırakmayan Medipol ailesine çok teşekkür ediyorum." dedi.