Romanya Başbakanı Viktor Ponta'nın annesi Cornelia Naum, damadının gözaltına alındığı ve kendi adının da karıştığı yolsuzluk soruşturması nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Romanya'da Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu, (DNA) geçtiğimiz ay başlattığı yolsuzluk ve dolandırıcılık soruşturması kapsamında Başbakan Viktor Ponta'nın annesi Cornelia Naum'u bugün ifadeye çağırdı. Ploieşti şehrinde yaşayan Cornelia Naum DNA savcılarına ifadeye sabah erken saatte ve yalnız geldi. Gazetecelerin sorularını cevapsız bırakan Cornelia Naum'un sinirli olduğu kameralara yansıdı. 'Açıklama yapacak mısınız?' sorusuna "Açıklama yapacağım ve ifade vereceğim kişi savcıdır, siz değilsiniz!" cevabını verdi.

DNA'nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturmasında Avrupa Birliği fonlarında yolsuzluk ve dolandırıcılık yapıldığı iddiası ile geçtiğimiz ay Başbakan Viktor Ponta'nın aile üyelerinin de aralarında olduğu birçok kişinin ev ve iş yerlerinde aramalar yapılmıştı. Viktor Ponta'nın eniştesi Iulian Hertanu'nun da suç şebekesini yönetmekle suçlandığı ve gözaltına alındığı soruşturmada şebekenin 1,8 milyon Euro değerinde dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı yaptığı iddia ediliyor.